top of page

 

PORTFOLIO

 

Utöver att vi är ett värderingsstyrt IT-konsultbolag som med hjälp av

våra konsulter hjälper er lösa de mest komplexa utmaningarna, så

sysslar vi även med andra spännande projekt på sidan av.

Är du nyfiken på att ta del av utförligare information om något av våra projekt eller ta reda på vad vi kan göra för digitala lösningar för just dig

och ditt företag? 

AQUACOSM
vatten

AQUACOSM

Hur digitalisering och samarbete på

EU-nivå kan driva marinforskningen framåt 

Idag möts vi av ständiga påminnelser om människans negativa klimatpåverkan. För att försöka handskas med dessa problem samt skapa en mer positiv klimatpåverkan så krävs samarbete, och det är det som detta projekt handlar om. 

Aquacosm är ett projekt där vi samarbetar tillsammans med flera olika företag och institutioner från hela EU för att skapa en mer effektiv, lättillgänglig och säker åtkomst till forskningsdata - även kallat open data.

 

Detta projekt involverar forskning från alla typer av vattendrag såsom hav, sjöar och älvar. Detta är ett långsiktigt projekt, och som många av er vet, jobbar vi ständigt mot att upprätthålla långsiktiga och goda relationer. Vi har som målsättning att skapa en prototyp inom kort där all typ av forskning gällande vatten kan matas in i ett dynamiskt molnsystem så att fler kan ta del av den. Genom att skapa denna molntjänst hjälper vi till med att göra forskningsdata kring hav och vatten mer tillgängligt för forskare som i sin tur kan driva forskningen framåt.

Tekniker vi använder i detta projekt är .NET och Angular (Front-end).

Aquacosm

SPACE

Vem har sagt att hjärngympa inte kan vara SPACE:at?

Detta projekt innefattade att skapa tekniskt stöd för forskning som undersöker effekterna av fysisk- och mental träning. Som ni vet är vi på dpend för att träna. Utöver detta använder vi konstant hjärnan till problemlösning, som exempelvis när projekt som dessa kommer till oss. Med andra ord så passade detta uppdrag oss som handen i handsken.

Forskningen i sig innefattade att deltagare undersöks under fysisk aktivitet i form av cykling i kombination med minnesövningar. På så sätt kan det ge en inblick i samspelet mellan dessa två. Vår roll i detta projekt var att skapa en applikation som kopplar en pulsmätare via bluetooth. Med hjälp av pulsmätaren och applikationen kan deltagarna i realtid se vilken puls de har. På ett användarvänligt vis kan då deltagarna också se om de behöver komma upp eller ner i puls, vilket framgår i form av ett litet fönster på datorn. 

 

För den teknisk lagda läsaren så möjliggjordes detta projekt med hjälp av Elektron JS och ANT+.

SPACE
Simultaneous physical and cognitive excercise
Jorden och rymden
Space
NORRLANDSPALL
norrlands_edited.jpg

NORRLANDSPALL

De levererar pallar av trä, vi levererar digital framgång  

 

Vårt samarbete med Norrlandspall är ett kontinuerligt arbete. Här jobbar några av våra konsulter dagligen med målsättningen om att förenkla deras vardag genom digitalisering på alla plan.

Digitaliseringen hos Norrlandspall handlar om hela deras IT system, där vi b.la. har hjälpt till med allt från hantering av inköp, produktion och lager till försäljning, produktionspersonal etc. Med andra ord, förenkling i vardagen genom digitala lösningar där vi möjliggjort övergången från papper till digitala medel.

Som en del av denna pågående digitalisering producerar vi bland annat en applikation. Appen kommer b.la. att användas för beräkning av löner och bonussystem. På så vis är den mänskliga handpåläggningen minskad och företaget har fått en mer effektiv lösning via digitalisering. Detta är ett exempel på hur vi jobbar långsiktigt med att digitalisera just denna typen av verksamhet. 

 

Programmeringsverktyg använda är b.la .NET, MS SQL & React.

Norrlandspall

DJURMAGNETEN

Hur kan digitalisering främja lokal verksamhetsutveckling?

Djurmagneten som verksamhet har under senaste tiden vuxit och blivit ännu mer lokalt känd. Detta är ett väldigt kul projekt där vi får chansen att stötta lokal företagsamhet och samarbeta företag sinsemellan.

 Många av er vet säkert vad en kundklubb innebär, men alla kanske inte har koll på den digitala biten. Vår vision är att skapa ett system där kunderna kan tjäna och samla bonuspoäng som är baserat på b.la. deras tidigare köp. Detta kan i sin tur bli ett sätt att effektivisera erbjudanden och marknadsföring gentemot kunderna, och på så sätt kan Djurmagneten erbjuda en mer skräddarsydd upplevelse. Effektivisering spelar en central roll inom digitalisering, och det är just det vi har försökt åstadkomma med detta projekt.

Programmeringsverktyg vi använt oss av är program såsom .NET core, WPF och MS SQL.

 

DJURMAGNETEN
ae69c360d8d871e3_800x800ar_edited.jpg
Djurmagneten
bottom of page